IJslandse AZ'ers naar EK -21, Landgren niet

11 oktober 2010, 22:40   Bijgewerkt: 11 oktober 2010, 22:48

Zwitserland U21 en IJsland U21 zijn, na gastland Denemarken, de eerste landen die zich hebben verzekerd van een plaats op het EK onder 21, komende zomer. Beide landen speelden zich maandag succesvol door de play-offs.

Zwitserland U21 had aan een 1-1 gelijkspel bij Zweden U21 genoeg om het ticket voor de Europese titelstrijd in de wacht te slepen. Het Alpenland had het heenduel vorige week voor eigen publiek namelijk al overtuigend gewonnen (4-1). Bij Zweden U21 viel Andreas Landgren na een uur spelen in, maar de middenvelder van Willem II kon de Scandinavische ploeg niet de gedroomde impuls geven.

AZ-spelers Johann Berg Gudmundsson en Kolbeinn Sigthórsson waren met IJsland U21, in tegenstelling tot Landgren, wél succesvol. De ‘Alkmaarders’ zegevierden met hun ploeg met 2-1 bij Schotland U21. Afgelopen week hadden ze thuis met dezelfde cijfers van de Schotten gewonnen. Beide AZ’ers werden na rust gewisseld.

Dinsdag worden de overige vijf play-offwedstrijden gespeeld, waarna bekend is welke acht landen zich hebben gekwalificeerd voor het EK onder 21 in Denemarken. Jong Oranje moet in Kiev een 3-1 achterstand wegpoetsen tegen Oekraïne U21.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen