v. Marwijk: "Douglas beoordelen als Nederlander"

1 oktober 2010, 12:51   Bijgewerkt: 1 oktober 2010, 13:01

Tijdens zijn perspraatje in Zeist ging Bert van Marwijk vrijdag ook even in op de situatie rond Douglas. De Braziliaanse verdediger van FC Twente wil in de toekomst graag voor Oranje spelen en had daarover twee weken geleden een gesprek met de bondscoach. Maar hoe snel hij Nederlander kan worden, is nog onduidelijk.

Volgens de wet komt Douglas pas over twee jaar in aanmerking voor een Nederlands paspoort. Er zijn procedures die dat kunnen versnellen, maar de plannen van het toekomstige kabinet lijken dat niet makkelijker te maken. Van Marwijk wacht rustig af. "Ik wilde gewoon van Douglas horen dat hij graag Nederlander wilde worden. Vervolgens heb ik hem gezegd dat hij, als hij zich zo blijft ontwikkelen, in de toekomst mogelijk een versterking voor de selectie kan zien. Niet meer en niet minder. Verder bemoei ik me er niet mee, op de naturalisatieprocedure heb ik geen invloed."

"Als ik iets voor hem kan doen, zal ik dat niet laten", antwoordde de coach op de vraag of hij Douglas zou helpen bij een eventuele versnelde procedure. "Of ik het niet raar vindt om een geboren Braziliaan bij Oranje te halen? Ach. Zelf zou ik waarschijnlijk niet voor een ander land willen spelen, maar iedereen mag daarin zijn eigen keuze maken. Als Douglas graag Nederlander wil zijn, beoordeel ik hem als Nederlander."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen