Cruciale avond voor Heracles in Almelo

15 februari 2011, 09:48

Gevoetbald wordt er niet, maar toch is het een belangrijke dag voor Heracles Almelo. De club hoopt de gemeenteraad van Almelo er vanavond van te overtuigen een lening te verstrekken voor de bouw van een nieuw stadion. Dat nieuwe stadion is bittere noodzaak voor de club, stelt directeur Nico-Jan Hoogma in AD Sportwereld.

"Als het nieuwe stadion er niet komt, dondert Heracles vroeg of laat uit de eredivisie. Om de simpele reden dat we nu qua begroting, met een kleine negen miljoen euro, aan ons plafond zitten. We willen graag een stabiele middenmoter worden, maar dat kan alleen met een nieuw stadion, dat ons nieuwe mogelijkheden biedt", zegt hij. 

Heracles vraagt van de gemeente Almelo een lening van vijftien miljoen euro. "De bouwkosten bedragen dertig miljoen euro, wij zorgen zelf voor de andere helft van de financiering. En betalen het bedrag uiteindelijk ‘gewoon’ met rente terug. Het gaat niet voor niets om een lening. Op acht maart neemt de gemeenteraad een beslissing. Maar vanavond hopen wij ze te overtuigen", aldus de voormalig aanvoerder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen