Sterk Feyenoord heelt oude wonden tegen PSV

24 april 2011, 16:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft zijn wraak op PSV te pakken. Na de 10-0 van eerder dit seizoen in Eindhoven won de ploeg in de eigen Kuip met 3-1. Hierdoor is PSV afgezakt naar de derde plaats in de Eredivisie en zijn de kansen op de landstitel zo goed als verkeken. Bovendien verloor PSV aanvoerder Orlando Engelaar met een rode kaart. Namens het veel sterkere Feyenoord scoorden Wijnaldum (twee) en Castaignos.

Voor Feyenoord was de zege belangrijk met het oog op de play-offs, maar dat was eigenlijk bijzaak. Het ging in de Kuip vooral om eerherstel en sportieve revanche. Want de wonden van de 10-0 waren nog lang niet geheeld. Het enige wat het herstel kon bespoedigen, was om PSV net zo veel pijn te doen als andersom in Eindhoven.

Op basis van het spel van de laatste weken is dat ook verdiend, want evenals eerder tegen Heerenveen en Heracles liet PSV tegen Feyenoord veel te weinig zien. De felle thuisploeg had vanaf de eerste minuut het betere van het spel en kwam volledig terecht op 1-0. Wijnaldum kopte binnen, na een voorzet van Biseswar.

Een knappe goal van Luc Castaignos, een kwartier voor tijd, besliste het duel definitief. Zijn manier van juichen zei alles: de spits richtte zich tot het vak met PSV-fans, kuste zijn shirt, schreeuwde wat naar de Eindhovense aanhang en trapte tegen de boarding. Alle frustratie van die 10-0 kwam er uit en om nu dan juist PSV zo goed als uit te schakelen in de titelstrijd, was voor Feyenoord het best denkbare medicijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen