Red Bull bevestigt komst Leonardo, NAC ontkent

25 juni 2011, 13:35   Bijgewerkt: 25 juni 2011, 14:30

NAC Breda is eindelijk van Leonardo af. Red Bull Salzburg bevestigt zaterdag via de officiële kanalen dat het de Braziliaanse aanvaller voor één seizoen huurt van de Brabanders. In het huurcontract is een optie tot koop opgenomen.

Leonardo heeft in Breda nog een contract tot de zomer van 2013, maar NAC wil hem graag kwijt aangezien hij met zijn salaris zwaar op de begroting drukt. Bovendien zorgt de 28-jarige regelmatig voor onrust binnen de selectie. Door het vertrek van Leonardo heeft NAC nu de ruimte om nieuwe spelers vast te leggen. Het is al enige tijd in onderhandeling met Andreas Lasnik, maar om financiële redenen is er nog geen overeenstemming bereikt met de transfervrije middenvelder van Willem II.

Bij Red Bull komt Leonardo hoofdcoach Ricardo Moniz tegen. Hij werkte eerder in de jeugdopleiding van Feyenoord met de oefenmeester samen. Moniz is tevreden met de hereniging. “Leonardo is op alle posities in de voorhoede inzetbaar”, weet hij. “Hij is atletisch, snel en wendbaar. Hij heeft uitzonderlijke technische kwaliteiten en ook internationale ervaring. Hij is zeker van meerwaarde voor ons.” Leonardo behoort al tot de selectie voor een oefenwedstrijd van Red Bull op zondag.

Leonardo is de derde speler in korte tijd met een verleden in Nederland die zijn loopbaan in Salzburg vervolgt. Rasmus Lindgren en Petri Pasanen gingen hem voor.

NAC houdt overigens nog even een slag om de arm. De ploeg is nog in afwachting van de handtekening van Red Bull Salzburg onder het akkoord. Algemeen directeur Ed Busselaar van de Brabanders verwacht deze later dit weekend te ontvangen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen