City dankzij Agüero nog foutloos, Vorm blundert

10 september 2011, 17:53   Bijgewerkt: 10 september 2011, 19:25

Dankzij Sergio Agüero zit Manchester City vanavond opnieuw aan de champagne. Door een hattrick van de Argentijnse spits werd zaterdag op het eigen Eastlands met 3-0 van Wigan Athletic gewonnen. Daardoor zijn The Citizens na vier duels nog altijd zonder puntenverlies in de Engelse Premier League.

Na dertien minuten spelen opende Agüero de score. Zes minuten later had zijn landgenoot Carlos Tevez de kans om de score te verdubbelen, maar hij miste een strafschop. Na de pauze gidste Agüero Manchester City met de voltooiing van zijn hattrick alsnog naar een ruime overwinning (3-0). Chelsea-huurling Patrick van Aanholt zat trouwens niet bij de selectie van Wigan. Bij die club viel Ronnie Stam na een uur spelen in. Bij Manchester City ontbrak Nigel de Jong vanwege een blessure.

In de stand heeft Manchester City na vier duels de volle twaalf punten. Stadgenoot Manchester United is de enige andere ploeg die nog zonder puntenverlies is, al heeft dat team wel één wedstrijd minder gespeeld. The Red Devils gaan later op de avond op visite bij Bolton Wanderers.

Chelsea heeft de tweede plek van ManUnited voorlopig in handen, na een 2-1 zege bij Sunderland. John Terry en Daniel Sturridge tekenden voor de doelpunten. The Blues hebben nu tien punten uit vier wedstrijden. Ook Liverpool had op die score uit kunnen komen, maar dan hadden The Reds wel moeten winnen bij Stoke City en dat deden ze niet. Sterker nog, er werd met 1-0 verloren door toedoen van Jonathan Walters (penalty). Bij Liverpool werd basisspeler Dirk Kuyt na 67 minuten gewisseld. Stoke staat na de driepunter vierde, één plek en punt boven Liverpool.

Tottenham Hotspur, dat zonder de geblesseerde Rafael van der Vaart speelde, zegevierde met 2-0 bij Wolverhampton Wanderers. Emmanuel Adebayor en Jermain Defoe maakten de doelpunten. Arsenal en Tottenham hebben nu respectievelijk vier en drie punten, waarmee ze in de middenmoot van de Premier League staan.

Dat geldt ook voor Everton en Aston Villa. Beide ploegen hielden elkaar in Liverpool op 2-2, ondanks dat Everton twee keer op voorsprong kwam. Bij de thuisclub was John Heitinga absent, maar Royston Drenthe mocht een kwartier voor tijd invallen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen