Groep D: Roemenië maakt het weer spannend

6 september 2011, 22:52   Bijgewerkt: 10 september 2011, 15:54

De spanning in groep D van de EK-voorronde is twee duels voor het einde te snijden. Bosnië-Herzegovina zegevierde dinsdagavond met 1-0 over Wit-Rusland en bracht daarmee de achterstand op koploper Frankrijk, dat uit tegen Roemenië 0-0 speelde, terug tot één punt.

De driepunter van de Bosniërs kwam wel met de nodige moeite tot stond. Pas drie minuten voor tijd maakte Zvjezdan Misimovic de bevrijdende 1-0. De Wit-Russen stonden toen bovendien al met negen man, door dubbele gele kaarten van Timofei Kalachev en Aleksandr Martynovich.

Frankrijk leidt na acht duels met zeventien punten, Bosnië heeft er zestien. Op de laatste speeldag nemen Frankrijk en Bosnië het in het wijnland tegen elkaar op. In de ronde daarvoor ontvangen ze op papier de zwakste broeders, respectievelijk Albanië en Luxemburg. Die landen stonden vanavond ook tegenover elkaar en Luxemburg won verrassend met 2-1, maar blijft wel hekkensluiter.

Overigens doet ook Roemenië nog mee voor het EK-ticket. Dat land heeft nu twaalf punten. Ook Wit-Rusland heeft dat puntenaantal, maar speelde één duel meer dan de concurrentie en is derhalve uitgeschakeld voor de Europese titelstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen