Groep E: Zweden stelt plaatsing Oranje uit

6 september 2011, 22:55   Bijgewerkt: 7 september 2011, 00:30

Nederland moet nog even geduld hebben voor het de EK-tickets naar Polen en Oekraïne kan boeken. Bij puntenverlies van Zweden in en tegen San Marino was Oranje vanavond al geplaatst voor de Europese titelstrijd, maar zover kwam het niet. De Scandinaviërs vloerden het dwergstaatje met 5-0.

Makkelijk ging het echter niet. Pas in het laatste kwart, nadat Davide Simoncini van San Marino zijn tweede gele kaart had gekregen, maakten de Zweden het verschil. Kim Källström, Christian Wilhelmsson (2), Martin Olsson en Tobias Hysén tekenden voor de goals.

Zweden, met Eredivisiespelers Andreas Isaksson, Ola Toivonen (beide PSV) en Rasmus Elm (AZ) in de basis, komt door de overwinning op achttien punten uit acht wedstrijden. Hongarije heeft evenveel punten, maar een duel meer gespeeld. Dat land zegevierde met 2-0 bij Moldavië, door goals van Vilmos Vanczak en Gergely Rudolf. Krisztian Vadocz, die deze zomer terugkeerde bij NEC, mocht acht minuten voor tijd invallen aan de kant van de Hongaren.

Oranje leidt groep E na de 2-0 zege in en tegen Finland met de volle 24 punten uit acht duels. Het heeft nog één punt nodig voor EK-deelname.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen