Invaller Sneijder verliest openingsduel met Inter

Ger
11 september 2011, 22:46   Bijgewerkt: 11 september 2011, 23:29

Internazionale is het nieuwe seizoen in de Serie A met een nederlaag begonnen. De ploeg van trainer Gian Piero Gasperini ging zondagavond in een enerverende slotfase onderuit op Sicilië tegen Palermo: 4-3.

Dankzij een treffer van Diego Milito ging Inter na de eerste 45 minuten nog wel aan de leiding. Vlak na de pauze zorgde Fabrizio Miccoli op aangeven van oud-NEC'er Edgar Barreto voor de gelijkmaker. Milito zette de bezoekers kort daarop vanaf elf meter opnieuw op voorsprong.

Abel Hernandez, Miccoli en Mauricio Pinilla loodsten Palermo vervolgens in veilige haven. De 4-3 van Diego Forlan - na fraai voorbereidend werk van Wesley Sneijder - in blessuretijd kwam te laat om de spanning nog terug te brengen.

Sneijder werd aanvankelijk gespaard, maar de Nederlandse spelmaker kwam tien minuten voor rust toch het veld. De oud-Ajacied kon niet voorkomen dat Inter in de seizoensouverture een nederlaag moest slikken.