Twee minuten genoeg voor NAC in Nijmegen

16 september 2011, 21:53   Bijgewerkt: 16 september 2011, 22:22

Door een tegendoelpunt van Bram Nuytinck stond NAC Breda vrijdag al in de eerste minuut met 1-0 achter in de uitwedstrijd tegen NEC. Een korte opleving na ruim een uur was echter voldoende voor de ploeg van coach John Karelse om de eerste zege van het seizoen te boeken: 1-2.

Na de rust zochten beide teams de aanval. NEC sprong daar nogal naïef mee om. De verdediging werd verwaarloosd, NAC kreeg zeeën aan ruimte. Eerst lagen de gaten aan de rechterkant, maar daarmee werd onvoldoende gedaan. Halverwege de tweede helft was de ploeg vanaf links wel twee keer kort achter elkaar succesvol.

NAC behaalde zodoende in de zesde wedstrijd van het seizoen zijn eerste zege. Alleen VVV Venlo en Excelsior wachten in de eredivisie nu nog op hun eerste driepunter.