Groep B: Rusland minimaal zeker van play-offs

7 oktober 2011, 23:51   Bijgewerkt: 9 oktober 2011, 10:52

De beslissingen in groep B van de EK-kwalificatie vallen pas komende dinsdag, tijdens de laatste speeldag. Vast staat alleen dat het Rusland van bondscoach Dick Advocaat, na een 1-0 overwinning bij Slowakije, zeker is van de play-offs. Ierland en Armenië zijn ook nog in de race voor het EK-ticket.

Rusland staat na negen wedstrijden op twintig punten. Ierland (achttien punten) en Armenië (zeventien punten) volgen, na zeges op respectievelijk Andorra (0-2) en Macedonië (4-1). Dinsdag ontvangt Rusland Andorra, terwijl Ierland en Armenië in Dublin de degens kruisen. De poulewinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het eindtoernooi in Polen en Oekraïne, de nummer twee speelt barrages.

Rusland bleef lang op 0-0 staan in Slowakije. Alan Dzagoev brak de boel negentien minuten voor tijd pas open en zijn goal bleek meteen beslissend (0-1). Slowakije, op het WK nog achtste finalist, is daarmee uitgeschakeld.

Armenië, zonder twijfel dé verrassing van de EK-voorronde, won met 4-1 van Macedonië. Markos Pineiro Pizzelli, Henrik Mkhitaryan, Gevorg Ghazaryan en Artur Sarkisov maakten de goals voor de Armeniërs. Tussendoor deed Vance Sikov iets terug namens Macedonië, dat vanwege twee gele kaarten van Veliche Shumulikoski ruim een half uur met tien man speelde. Ierland dankte de driepunter bij Andorra aan vroege doelpunten van Kevin Doyle en Aiden McGeady (0-2).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen