Groep E: Zweden na zege zeker van play-offs

7 oktober 2011, 23:54   Bijgewerkt: 9 oktober 2011, 11:04

Zweden is verzekerd van een plekje in de play-offs voor Euro 2012. Vrijdag wonnen de Scandinaviërs met 2-1 bij buurland Finland. Daardoor zijn ze in groep E met nog één duel te gaan zeker van een plaats in de top twee. Hongarije kan in punten nog wel gelijk komen, maar het onderling resultaat is in Zweeds voordeel (3-2).

Sebastian Larsson zette Zweden al na acht minuten op het juiste spoor. Door een goal van Martin Olsson werd het na 52 minuten 0-2. Joona Toivio bracht twintig minuten later de spanning terug, maar het bleef bij 1-2.

Zlatan Ibrahìmovic kreeg een gele kaart. Daardoor is de oud-Ajacied geschorst voor het duel met Oranje van komende dinsdag. Hoewel Zweden dus al is geplaatst voor de play-offs, is dat toch een aderlating. Indien van Oranje wordt gewonnen, maken de noorderlingen een gerede kans om rechtstreeks naar het EK te mogen.

Het duel had overigens een behoorlijk Nederlands tintje. Bij Finland stonden Niklas Moisander (AZ) en Tim Sparv (Groningen) in de basis. Ook bij Zweden kwamen er in de persoon van Andreas Isaksson (PSV) en Rasmus Elm (AZ) twee spelers uit de Eredivisie aan de aftrap. Daarnaast vielen Ola Toivonen (PSV) en Emir Bajrami van FC Twente in de tweede helft in bij de bezoekers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen