Inter verplettert Parma in Giuseppe Meazza

7 januari 2012, 22:38

Internazionale heeft het nieuwe jaar ingeluid met een klinkende zege. De Italiaanse grootmacht, die in de eerste competitiehelft zo teleurstellend presteerde in de Serie A, zette de ambities voor de rest van het seizoen kracht bij door Parma met 5-0 te verpletteren. Inter, dat vijfde blijft, vindt door de overwinning aansluiting bij nummer vier Lazio Roma.

Diego Milito (foto) had met twee treffers een belangrijk aandeel in de ruime zege. De Argentijnse aanvaller tekende in Guiseppe Meazza voor de openingstreffer en trof vier minuten voor rust nog een keer doel. Thiago Motta zorgde tussen de twee goals van Milito in voor de 2-0.

Na rust maakten Giampaolo Pazzini en invaller Marco Faraoni, die een kwartier voor tijd Milito afloste, de strafexpeditie van Parma compleet: 5-0. Wesley Sneijder, die al het gehele seizoen kwakkelt met blessureleed, ontbrak bij Inter.

Als gevolg van de verrassende nederlaag van Lazio tegen AC Siena (4-0), is de ploeg van trainer Claudio Ranieri de Romeinen tot op één punt genaderd. De achterstand van Inter op koploper AC Milan is fors en bedraagt liefst vijftien punten.