Cocu: "Frank en ik kunnen niet tegen verlies"

Ger
23 maart 2012, 15:59   Bijgewerkt: 23 maart 2012, 16:24

PSV wil de titelstrijd in de Eredivisie zondag in Amsterdam een nieuwe impuls geven. De Eindhovense club bezet momenteel de vierde plaats, maar de verschillen in de top zijn minimaal. Bij een zege gaat PSV in ieder geval Ajax voorbij op de ranglijst.

Interim-hoofdcoach Phillip Cocu weet dat PSV in de ArenA voor een lastige klus staat. De landskampioen boekte immers zes overwinningen op rij. "Ajax is een goede serie aan het maken, ziet er stabiel uit ik verwacht daar geen grote verandering. Zij gaan van eigen kracht uit zoals wij dat ook doen", aldus Cocu vrijdag op de website van PSV. "Beide ploegen staan kort op elkaar met nog zes weken te gaan. Ik hoop dat het een hele mooie wedstrijd gaat worden en dat wij gaan winnen."

{image[275723][right-half][]}Cocu treft in Ajax-coach Frank de Boer niet alleen een oud-ploeggenoot, maar ook een goede vriend. De twee zien elkaar regelmatig buiten het voetbal. Cocu noemt dat echter niet meer dan 'een extra tint' aan de wedstrijd. "Frank en ik kenmerken elkaar dat wij twee types zijn die niet tegen hun verlies kunnen."

De selectie van PSV is nagenoeg fit. Cocu: "Dan krijg je als coach te maken met keuzes en dat zal ik ook gaan doen. Ik ben erg tevreden zeker gezien het aantal wedstrijden dat we gespeeld en dat het team als geheel ook een fitte indruk maakt."

Ola Toivonen heeft geen last meer van de kuitblessure die hij vorige week opliep tegen sc Heerenveen. Abel Tamata, die maandenlang uitgeschakeld was vanwege een gebroken kuitbeen, traint ook weer volledig mee. Atiba Hutchinson krijgt als rechtsback waarschijnlijk opnieuw de voorkeur boven Stanislav Manolev.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen