Carroll laat Liverpool-tiental ontsnappen

10 april 2012, 22:57   Bijgewerkt: 10 april 2012, 23:17

Andy Carroll heeft de critici, in elk geval voor even, de mond gesnoerd. De spits, die dit seizoen in dertig competitieduels slechts drie keer scoorde, kopte Liverpool dinsdag in blessuretijd naar de winst bij Blackburn Rovers: 2-3. The Reds speelden door een rode kaart van doelman Doni 65 minuten met tien man.

De teller stond in 2012 pas op twee voor Liverpool wat overwinningen in de Premier League betreft. Het was dan ook extra lekker voor de ploeg van manager Kenny Dalglish dat het al binnen een kwartier met 2-0 leidde in Blackburn. Maxi Rodriguez scoorde twee keer. De eerste treffer viel na een counter, drie minuten later scoorde de Argentijn in de rebound van een schot van Carroll.

Liverpool leek z'n zaakjes op orde te hebben, maar Doni besliste anders. De keeper haalde David Hoilett onderuit in de 'zestien', wat tot rood voor hem en een penalty voor Blackburn leidde. Bradley Jones, de vervanger van Doni, keerde de strafschop van Aiyegbeni Yakubu. Even later herstelde Yakubu zijn fout door een vrije trap van David Dunn wel binnen te tikken. En het werd nog erger voor Liverpool.

Een kwartier na de pauze mocht Blackburn opnieuw een strafschop nemen, nadat Jones Yakubu neerhaalde. Deze keer faalde de Nigeriaan van Blackburn niet; hij passeerde Jones, die wél mocht blijven staan van de arbiter, probleemloos. De boeiende ontmoeting stevende af op een gelijkspel, maar Carroll kopte Liverpool in blessuretijd al vallend alsnog naar de volle buit: 2-3.

Liverpool blijft ondanks de zege achtste in de Premier League. Het naderde stadgenoot Everton tot op één punt. Blackburn blijft onder de rode streep. Dirk Kuyt bleef overigens op de bank bij de bezoekers.