Stramaccioni maakt spectaculair debuut bij Inter

Ger
1 april 2012, 17:26   Bijgewerkt: 1 april 2012, 17:34

Andrea Stramaccioni heeft een spectaculair debuut gemaakt als coach bij Internazionale. Met de jonge oefenmeester op de bank was de Italiaanse topclub in het eigen Giuseppe Meazza met 5-4 te sterk voor Genoa.

Stramaccioni, opvolger van de maandag ontslagen Claudio Ranieri, kon niet beschikken over de geblesseerde Wesley Sneijder. Inter stond na veertig minuten al met 3-0 voor, maar de zege kwam in de slotfase na het wegsturen van doelman Julio Cesar toch nog in gevaar. Alberto Gilardino zorgde vanaf elf meter voor de 4-3, maar vervolgens kwamen ook de bezoekers met tien man te staan. Fernando Belluschi kreeg in de 84e minuut de rode kaart.

Diego Milito besliste het duel met zijn derde doelpunt van de middag, het slotakkoord was in de laatste minuut voor Gilardino. Inter staat zevende in de Serie A met 44 punten, drie minder dan AS Roma dat Novara met 5-2 versloeg. In de strijd om een ticket voor de Champions League leed Udinese een kostbare nederlaag bij Siena (1-0). Udinese staat vijfde met 48 punten, evenveel als Napoli dat zondagavond tegen Juventus speelt.