Brama ziet houvast voor 'te angstig' FC Twente

28 januari 2013, 12:25

Wie FC Twente in de eerste helft van de wedstrijd tegen Feyenoord aan het werk zag, had niet bepaald het idee dat hij naar de aanstaande landskampioen zat te kijken. Maar toch zou het zomaar kunnen dat de felbegeerde schaal aan het eind van dit seizoen weer naar de Grolsch Veste gaat. Want hoewel er nog veel dingen beter kunnen, heeft de ploeg uit Enschede één belangrijk punt waar het op kan bouwen.

Dé houvast van dit FC Twente ligt achterin. In twintig wedstrijden kreeg de ploeg pas veertien doelpunten tegen, veel minder dan welke andere ploeg dan ook. Ter vergelijking: PSV, Ajax, Vitesse en Feyenoord kregen al respectievelijk 22, 23, 24 en 26 treffers te verwerken. “En volgens mij is het de laatste jaren meestal zo geweest dat het team dat de minste goals tegen krijgt, kampioen wordt”, zegt middenvelder Wout Brama tegen FCUpdate.nl. “Dat is een houvast, iets waar we op kunnen bouwen. Nu moeten we alleen zorgen dat we voorin meer kansen gaan creëren.”

Toen FC Twente dat na rust wél deed, had het zomaar nog kunnen winnen. “Maar dat zou niet terecht zijn geweest”, toont Brama zich realistisch. “Een gelijkspel was een terecht resultaat, Feyenoord was de eerste helft beter en wij hadden de betere kansen in de tweede. Maar als we hadden gewonnen, hadden we te veel gekregen.”

Brama is in ieder geval van overtuigd dat FC Twente bovenin mee kan blijven doen, zeker als het de laatste dagen van de transferperiode schadevrij doorkomt. De middenvelder hoopt dat de selectie intact blijft. “Het is vrij rustig rond de club, naar mijn weten is niemand echt met een transfer bezig. Maar je weet het nooit, het kan snel gaan. Ik zal daarom blij zijn als het 1 februari is. We hebben een goede groep, als we bij elkaar blijven heb ik alle vertrouwen in een mooie afloop van dit seizoen.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen