Feyenoord terug in de luwte: "Misschien wel beter zo"

28 januari 2013, 07:30   Bijgewerkt: 28 januari 2013, 07:59

Na de kansloze nederlaag in de ArenA tegen Ajax (3-0) en het 0-0 gelijkspel tegen FC Twente lijkt Feyenoord weer even afgehaakt in de titelstrijd. De Rotterdammers zijn gezakt naar de vijfde plaats op de ranglijst en verkeren voorlopig even in de schaduw van titelfavorieten PSV, Twente en Ajax. Maar dat heeft ook zijn voordelen, vindt routinier Joris Mathijsen. “Hoe later we weer bovenin staan, hoe beter.”

Feyenoord heeft als nummer vijf van de Eredivisie nu even dezelfde status als een maand of drie geleden, toevalligerwijs ook na een wedstrijd tegen FC Twente. Toen, na de 3-0 nederlaag in Enschede, was Feyenoord weggevallen uit de top van de Eredivisie en nam niemand het woord 'kampioenschap' in de mond. Maar vanuit die positie begonnen de Rotterdammers punten te pakken en zes zeges in de laatste zeven duels voor de winterstop brachten de club weer helemaal terug in de race.

Mathijsen wil dat Feyenoord de komende periode gaat doen waar het eind 2012 zo goed in was: zijn wedstrijdjes winnen. “Ook de eerste seizoenshelft begonnen we met een zwaar programma en ging het daarna echt lopen. Dat kan nu weer.”

Mathijsen heeft goede hoop dat zijn club daar in gaat slagen. “Want we spelen het hele seizoen al goed, op de uitduels tegen Ajax, PSV en Twente na. Verder hebben we overal terecht onze punten gepakt.” De wedstrijd van zondag tegen FC Twente was voor Mathijsen ook een teken dat Feyenoord op de goede weg is. “Vooral de eerste helft was prima, die verliep precies zoals we wilden. Na rust was het minder en kwam Twente er een paar keer gevaarlijk uit, daarna hebben we in ieder geval die 0-0 veilig gesteld. Dat is ook wel eens goed, De nul houden is altijd lekker. Natuurlijk hadden we onze fans liever willen belonen met een overwinning, zeker na het verlies van vorige week, maar ik denk dat we met dit resultaat ook tevreden kunnen zijn.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen