Groningen gaat 'intensief samenwerken' met Veendam

29 januari 2013, 17:10

FC Groningen en SC Veendam gaan de handen ineen slaan. FC Groningen is bereid een 'verregaande samenwerking' aan te gaan met de provinciegenoot, meldt de club op haar website. De bedoeling is dat FC Groningen talenten bij SC Veendam kan stallen, waar ze de kans krijgen ervaring op te doen in het betaald voetbal.

"Wij denken als clubs elkaar te kunnen helpen", zegt Henk Veldmate, de manager technische zaken van FC Groningen. "Vanuit ons oogpunt zou een voetbaltechnische samenwerking met SC Veendam ons de mogelijkheid bieden spelers vanuit de A-junioren en de Beloften via Veendam een extra tussenstap aan te bieden voor het halen van Euroborg. Veel talentvolle spelers hebben belang bij het spelen van wedstrijden op betaald voetbalniveau om te wennen aan de fysieke omstandigheden en het voetballen in stadions met publiek en media-aandacht", legt hij uit.

"Wij hebben de afgelopen periode vruchtbare gesprekken gevoerd met de clubleiding van FC Groningen", zegt interim-directeur Piet Scholtens van SC Veendam namens zijn club. "Beide clubs hebben daaruit de conclusie getrokken, dat wij veel voor elkaar kunnen betekenen. In eerste instantie gaat het om samenwerking op voetbaltechnisch gebied, maar ik denk dat wij elkaar in de toekomst ook op andere beleidsterreinen kunnen vinden. Ik denk dat dit de aanzet vormt tot iets moois."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen