Falkenburg: "Hiervoor ben ik op voetbal gegaan"

4 februari 2013, 09:26

Erik Falkenburg genoot zondag met volle teugen van zijn debuut voor NEC. De middenvelder kwam in de derby tegen Vitesse na rust als invaller in de ploeg. NEC had het op dat moment lastig, maar mede door de prima invalbeurt van Falkenburg kantelde de wedstrijd en sleepte de Nijmeegse ploeg een 2-1 zege uit het vuur.

"Ik vind het lekker om weer te voetballen", zegt de huurling van AZ, die in Alkmaar weinig aan spelen toekwam, op de officiële website van de Nijmeegse club. "Hiervoor ben ik ooit op voetbal gegaan, dan is het lekker als je weer wedstrijden kan spelen."

De 24-jarige Falkenburg lijkt zijn draai snel gevonden te hebben bij NEC. "Deze eerste week is me heel goed bevallen. Ik ben goed opgevangen in de groep en het scheelt natuurlijk ook als je samen met iemand (Ruud Boymans, red.) binnenkomt. De club heeft een positieve uitstraling en het voetbal dat hier gespeeld wordt past ook bij me, ik ben dan ook blij dat ik hier ben. Er wordt met energie gespeeld en het spel is verzorgd. Daar houd ik van, dus wat dat betreft ben ik hier wel op mijn plek."

Boymans, evenals Falkenburg overgekomen van AZ, maakte tegen Vitesse het winnende doelpunt. Ook hij kwam na rust als invaller binnen de lijnen bij NEC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen