'Voortbestaan SC Veendam in gevaar'

26 februari 2013, 18:46   Bijgewerkt: 26 februari 2013, 22:52

Het water staat SC Veendam tot aan de lippen. De Groningse club uit de Jupiler League moet vóór 1 maart 150.000 euro op tafel hebben, anders komt het voorbestaan in gevaar.

Dat meldde Veendam dinsdag, nadat het de club duidelijk was geworden dat het niet op medewerking van de gemeente Veendam hoeft te rekenen. De gemeente heeft dinsdag laten weten het verzoek om de huur van het stadion aan de Langeleegte kwijt te schelden dan wel op te schorten niet te zullen inwilligen.

Door het uitblijven van een akkoord is de KNVB vooralsnog niet bereid om een deel van de mediagelden (ongeveer 150.000 euro) die Veendam nog tegoed heeft van de KNVB vooruit te betalen. Als gevolg hiervan is de club deze maand niet in staat de salarissen uit te betalen.

Interim-directeur Piet Scholtens van SC Veendam laat weten dat andere pogingen om het benodigde geld te genereren voorlopig niet tot voldoende resultaat hebben geleid. De club zegt zich, indien zich voor woensdag 12.00 uur geen concrete oplossing voordoet, te zullen beraden op de huidige situatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen