Booy: "Nog veel veerkracht bij Cercle Brugge"

Ger
4 maart 2013, 00:01

Foeke Booy mag met Cercle Brugge serieus hopen op het bereiken van de Belgische bekerfinale op 9 mei. De ploeg van de Nederlandse oefenmeester won zondag het eerste duel met Kortrijk met 1-2. De return in Brugge volgt eind maart.

De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong in het duel dat twee keer eerder was afgelast. Pablo Chavarria schoot na drie minuten raak. Maar Cercle, dat stijf onderaan staat in de Jupiler Pro League, kwam na 25 minuten via Kristof D'Haene op gelijke hoogte. Na ruim een uur zette Mushaga Bakenga de gasten zelfs op voorsprong, bij Kortrijk werd aan buitenspel gedacht.

"Ik had vooraf aan de spelers gevraagd om te blijven zoeken naar doelpunten en dat hebben ze gedaan", zegt Booy tegen Sporza. "We begonnen niet goed, maar hebben de wedstrijd langzaam naar ons kunnen toetrekken. Scoren en het gevoel krijgen om weer eens te winnen: dat is zeer positief en belangrijk voor het team."

"De jongens hebben met een groot hart gevochten en terecht gewonnen, dat is ook een grote voldoening. Er zit nog veerkracht in ons en op die manier kun je iets bereiken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen