PSV moet zich zorgen maken na nederlaag

Ger
9 maart 2013, 20:41   Bijgewerkt: 9 maart 2013, 20:52

Een onherkenbaar PSV heeft een dure nederlaag geleden op het veld van SC Heerenveen. De Eindhovenaren speelden zaterdagavond een belabberde eerste helft, waarin twee tegengoals werden geslikt. Die schade kon na de pauze niet meer volledig worden weggepoetst: 2-1. Door het verlies dreigt PSV later deze speelronde de koppositie prijs te moeten geven.

Vooral Ajax zal de ontwikkelingen in Friesland met genoegen hebben gadegeslagen. De landskampioen speelt een dag later voor eigen publiek tegen PEC Zwolle. Bij een zege schuift Ajax door naar de eerste plaats in de Eredivisie. De schade voor PSV kan zondag echter nóg grotere vormen aannemen. Nummer drie Feyenoord heeft de kans om de Brabanders in de stand te achterhalen, terwijl outsider Vitesse tot twee punten kan komen.

PSV trad Heerenveen tegemoet met Jürgen Locadia in de spits. De jonge goaltjesdief kreeg de voorkeur boven Tim Matavz. De van een schorsing teruggekeerde Kevin Strootman vormde samen met Mark van Bommel en Oscar Hiljemark het middenrif. Evenals tegen VVV Venlo begon Ola Toivonen na langdurig blessureleed op de bank. De keuzes van trainer Dick Advocaat vielen te begrijpen, maar de praktijk bleek evenwel weerbarstiger.

Heerenveen onderstreepte daarmee momenteel in goede vorm te steken. De equipe van trainer Marco van Basten is na een teleurstellende eerste competitiehelft de laatste weken aan een indrukwekkende inhaalslag begonnen. Zo rekenden de Friezen in de vorige thuiswedstrijd al af met FC Twente (2-1). Tegen PSV liet Heerenveen enkele grote kansen onbenut. Zo schoot Pelé van Anholt voorlangs en verzuimde El Ghanassy een counter trefzeker te besluiten.

Maatregelen van Advocaat konden na de eerste helft niet uitblijven. Met Matavz en Toivonen als vervangers van Locadia en Oscar Hiljemark kwam PSV beduidend beter uit de kleedkamer. Na tien minuten in de tweede helft had de aansluitingstreffer al kunnen vallen. Toivonen kopte op aangeven van Dries Mertens echter voorlangs. Ook de andere invaller, Matavz, liet zich kort daarop zien. De Sloveen werkte de bal tegen de lat na een voorzet van Hutchinson.

Heerenveen kreeg gedurende het tweede bedrijf steeds meer moeite om de aanvalsgolven van PSV af te slaan. In de 74e minuut troffen de bezoekers dan toch de roos. Strootman tekende met een gekraakt schot voor de 2-1. PSV probeerde in de resterende speeltijd nog een punt aan het duel over te houden, maar met kunst en vliegwerk wist het volledig leeggespeelde Heerenveen de voorsprong toch over de streep te trekken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen