Sterk Feyenoord pakt volle buit in Nijmegen

3 maart 2013, 14:18

Feyenoord blijft de luis in de pels van PSV en Ajax. Op bezoek bij NEC toonde de ploeg van trainer Ronald Koeman aan dat het steeds meer trekjes van een titelkandidaat begint te vertonen. Met name dankzij een uitstekende eerste helft wonnen de Rotterdammers de lastige uitwedstrijd eenvoudig met 0-3.

Door de winst sluit Feyenoord niet alleen aan bij PSV en Ajax, maar neemt het ook verder afstand van nummer vijf FC Twente. Dat is belangrijk, want alleen de top-vier van de ranglijst is aan het eind van het seizoen verzekerd van Europees voetbal. De Rotterdammers hebben nu een relatief veilige marge, zes punten, op de Tukkers.

De manier waarop Feyenoord op voorsprong kwam in Nijmegen, is tekenend voor het nieuwe elan van het elftal. De ene piepjonge speler uit de eigen jeugd, Tonny Vilhena, zette na elf minuten met een heerlijke pass een ander Feyenoord-talent, Jean-Paul Boëtius, alleen voor de keeper. De linksbuiten rondde feilloos af.

De 0-2 van Pellè betekende de beslissing in de partij. Na de pauze deed Feyenoord het rustiger aan en werd het soms wat slordig, maar NEC bleek niet bij machte er een echte wedstrijd van te maken. Falkenburg en Van der Velden lieten bij schaarse uitbraken van de thuisploeg na de 1-2 te maken, waarna Boëtius in de slotfase met een fraai schot de eindstand bepaalde op 0-3 in het voordeel van Feyenoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen