Groningen sterkste in Derby van het Noorden

7 april 2013, 16:26

Juist in de wedstrijd die voor de supporters van FC Groningen het belangrijkste is, speelde de ploeg misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen. In de eigen Euroborg was Groningen zondag in alle opzichten beter dan sc Heerenveen, dat nog blij mocht zijn dat het slechts 3-1 werd.

Groningen had direct daarna zelfs op 2-0 kunnen komen, maar Heerenveen-doelman Kristoffer Nordfeldt kon nog net een voet tegen een inzet van Kirm krijgen. Zonder daarna echt grote kansen te creëren, bleef de thuisploeg de betere. De twee smaakmakers van de Friezen, Alfred Finnbogason en Filip Djuricic, kwamen amper in het stuk voor. De angel was daardoor uit het spel van Heerenveen. Het duurde echter nog even voor het Groningse veldoverwicht in een tweede doelpunt werd omgezet. Vlak voor rust liet Leandro Bacuna zich over de uitgestoken knie van Joey van den Berg vallen en benutte de daaropvolgende strafschop zelf: 2-0.

Dat kwam Groningen 20 minuten voor tijd nog duur te staan, toen Lukas Marecek ineens de 2-1 binnenschoot. Die treffer zorgde voor wat paniek bij Groningen, maar de Friese gelijkmaker, die ook niet verdiend zou zijn, viel niet meer. Met een halve omhaal zorgde De Leeuw vlak voor tijd zelfs voor de bevrijdende 3-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen