Vrouwen FC Twente knikkeren Ajax uit beker

16 april 2013, 21:38   Bijgewerkt: 16 april 2013, 23:33

De vrouwen van FC Twente hebben zich dinsdag voor de halve finales van de KNVB Beker geplaatst. Na 120 minuten voetbal stond het 1-1 in Hengelo, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. De Tukkers toonden zich vanaf elfmeter koelbloediger.

FC Twente was al vroeg in de wedstrijd op voorsprong gekomen door een doelpunt van Shanice van der Sanden in de zevende minuut. In de tweede helft trok Ajax de stand weer gelijk.

De vrouwen van sc Heerenveen plaatsten zich eveneens voor de halve eindstrijd. Zij versloegen topklasser Buitenveldert uit Amsterdam met 4-2. PEC Zwolle rekende op haar beurt af met FC Utrecht. De Zwollenaren wonnen met 1-0. De vierde en laatste club die zich wist te plaatsten voor de halve finales is ADO Den Haag. De Haagse vrouwen waren met 4-2 te sterk voor Telstar.