Koeman: "Het had veel slechter kunnen aflopen"

3 november 2013, 17:44

Feyenoord-trainer Ronald Koeman pakte zondagmiddag met zijn ploeg drie belangrijke punten in Leeuwarden. Door doelpunten van Lex Immers en Mitchell Te Vrede wonnen de Rotterdammers met 0-2 van SC Cambuur. Koeman zag dat de uitvoering in de eerste helft te wensen overliet, maar zag Feyenoord versterken, naarmate het duel vorderde.

Op voorhand wou Feyenoord de zure nasmaak van het duel met Heracles Almelo (1-2 verlies) maar al te graag wegspoelen: “Als je vorige week verliest, dan weet je dat je moet winnen. Dan kijk je meer naar het resultaat dan naar de uitvoering. Ondanks dat vind ik dat we in de eerste helft ver onder de maat gespeeld hebben. Niet alleen voetballend gezien, maar ook qua instelling en agressiviteit. Maar we hadden het geluk dat we zelfs voor stonden, wat onterecht was", aldus Koeman in gesprek met de NOS.

De tweede helft zag Koeman een veel beter Feyenoord: “In de tweede helft werd het allemaal beter en rustiger. We kwamen wat meer aan de bal. Uiteindelijk win je op dat moment dan wel verdiend, maar het had veel slechter kunnen aflopen, door met name de eerste helft.”, aldus Koeman, die het verschil tussen de eerste en tweede helft niet kon verklaren.

Koeman was na afloop van het duel met Cambuur niet bepaald in hosanna-stemming:

“Met een beetje pech en een betere afwerking bij Cambuur, verlies je de wedstrijd vandaag”, beseft de trainer van de Rotterdammers. Desalniettemin heerst er wel degelijk veel vreugde in het Feyenoord-kamp: “We zijn wel weer in de wedstrijd gegroeid en ik kan niet ontkennen dat het resultaat ook belangrijk is, aangezien we hogerop willen. Dat doe je alleen maar met een overwinning. Vandaar de teleurstelling na vorige week. Vandaag hebben we het in resultaat deels rechtgezet.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen