Koeman is op zijn hoede: "Cambuur oogt fris"

1 november 2013, 18:54

Feyenoord treedt zondagmiddag om 14.30 uur aan in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. In Leeuwarden moet Feyenoord-coach Ronald Koeman het nog altijd stellen zonder de geschorste Graziano Pelle. Jordy Clasie zal derhalve de aanvoerdersband om zijn arm doen bij de Rotterdammers. Koeman ziet de confrontatie met de Leeuwarders met vertrouwen tegemoet, maar weet dat het geen gemakkelijk duel zal worden.

De keuze om Clasie aanvoerder te maken, vindt Koeman vanzelfsprekend: “Ik wil eerst aankijken hoe het de komende weken gaat. Jordy is onze tweede aanvoerder en international, daarom is het logisch dat hij de band krijgt. Hij ontwikkelt zich goed, zowel op het veld als daarbuiten”, aldus Koeman op het digitale thuis van Feyenoord.

De Rotterdammers beleefden vorige week een zeer teleurstellend weekeinde, toen ze in eigen huis met 1-2 onderuit gingen tegen Heracles Almelo. De zure nasmaak van deze wedstrijd wil Koeman tegen Cambuur wegspoelen: “De tweede helft tegen Heracles was Feyenoord-onwaardig, maar verder was vooral het resultaat teleurstellend. Ons rendement lag te laag, met als gevolg dat we vijf punten hebben weggegooid. Dat moet zondag beter”, weet de trainer van Feyenoord.

Koeman vindt dat Cambuur niet te onderschatten is: “Cambuur oogt fris. Het is een voetballende ploeg, met een goed middenveld en veel dreiging vanaf de zijkanten. Bovendien hebben ze zich goed aangepast aan kunstgras”, zo stelt Koeman, die zijn ploeg dit seizoen één keer eerder in de Eredivisie zag spelen op kunstgras, in het duel met PEC Zwolle (2-1 verlies).

Koeman verwacht in Friesland overigens te kunnen beschikken over Jean-Paul Boëtius, die wat hinder ondervond van knieklachten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen