Wouters: "Als team hebben we het goed gedaan"

24 november 2013, 22:27

FC Utrecht won zondagmiddag met 3-0 van ADO Den Haag. Doelpunten van Steve de Ridder, Yassin Ayoub en Kai Heerings waren de Hagenaars te machtig. Utrecht-coach Jan Wouters was na afloop tevreden over zijn ploeg, ware het niet dat de oefenmeester weinig voldoening kon halen op de eerste helft.

Wouters vond zijn ploeg de eerste helft matig, maar was blij dat Utrecht vlak voor de theepauze twee keer toe wist te slaan: “We komen op het goede moment, de laatste vijf minuten voor rust, op een 2-0 voorsprong. Ik vond ons de eerste helft te statisch, waardoor we weinig kansen creëerden. De kansen die er gecreëerd werden voor rust, waren eigenlijk alleen maar standaardsituaties. Dat geldt ook voor Den Haag. Dan denk je: ‘we staan 2-0 voor, maar dat hebben we niet zozeer voetballend gedaan’, aldus Wouters in gesprek met de NOS.

De Domstedelingen moesten een kwartier voor tijd met tien man verder, door een rode kaart van Mark van der Maarel. Hier moest Utrecht op anticiperen, wat de ploeg volgens Wouters naar behoren gedaan heeft: “Als je met tien man komt dan moet je zorgen dat je de nul houdt en de drie punten binnenhaalt. Ik vind dat we het als team, met name in de tweede helft, goed hebben gedaan.”

De Utrecht-coach beseft dat de stand van de Eredivisie zeer dun uitgerekt is en dat een paar zeges een behoorlijke sprong op de ranglijst kan betekenen: “Als je een paar wedstrijden weet te winnen, dan kan je echt aansluiting naar boven krijgen. Dan moet de wisselvalligheid er wel af, maar ik denk dat dit voor alle teams in de Eredivisie geldt.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen