Davids is er klaar mee: "Ben het plezier kwijt"

28 december 2013, 22:39   Bijgewerkt: 28 december 2013, 23:25

De kans is klein dat Edgar Davids nog in actie komt als voetballer. De 40-jarige middenvelder, speler/coach bij de Engelse vijfdeklasser Barnet FC, kreeg zaterdag in het duel met Salisbury City (2-1 verlies) zijn derde rode kaart van het seizoen en dat was voor hem de druppel. Davids voelt zich gezocht door de scheidsrechters en wil daarom stoppen.

"Ik weet nu zeker dat de arbitrage het op ons gemunt heeft. Iedere wedstrijd weer worden er rare beslissingen genomen", moppert Davids tegenover The Times. Hij kreeg tegen Salisbury City twee keer geel. "Belachelijk. Zeker die eerste gele kaart. Iedereen kon zien dat ik de bal speelde. Een schandalige beslissing, net als de tweede."

"Ze zoeken mij", vervolgt Davids. "Ik denk dat ik niet meer zal spelen, aangezien ze me het plezier ontnemen. Bovendien wil ik dat het team goed presteert, maar dat wordt niet makkelijk als je veel beslissingen tegen je hebt. Of ik echt ga stoppen? Het plezier om in deze competitie te spelen, dat ben ik kwijt."

Davids is sinds vorig seizoen speler/coach bij Barnet FC. Afgelopen jaargang degradeerde de voormalig Oranje-international met The Bees uit de League Two, het vierde niveau in Engeland. Davids kwam eerder uit voor Ajax, AC Milan, Juventus, FC Barcelona, Internazionale, Tottenham Hotspur, opnieuw Ajax en Crystal Palace. In 1995 won hij met Ajax de Champions League. Daarna stond hij nog drie keer in de finale van het miljoenenbal, in 1996 nogmaals met Ajax en in 1998 en 2003 met Juventus, maar een tweede titel bleef uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen