Feyenoord kwartfinalist na strafschoppen in Almelo

Ger
18 december 2013, 23:37   Bijgewerkt: 18 december 2013, 23:45

Feyenoord heeft op het nippertje de kwartfinales van het bekertoernooi bereikt. Na strafschoppen werd de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo gewonnen. De reguliere speeltijd was op 1-1 blijven steken, in de verlenging vielen geen doelpunten.

Het duel in het Polman Stadion werd voorafgegaan door een minuut stilte na het overlijden van Martin Koeman, de vader van Feyenoord-coach Ronald. De Rotterdammers speelden het duel met rouwbanden. Al in de eerste minuut was Heracles-spits Mark Uth dicht bij een doelpunt. Het was echter Graziano Pellè die Feyenoord na twaalf minuten op voorsprong zette. De Italiaan nam de bal op de borst aan en haalde uit de draai op knappe wijze trefzeker uit.

Heracles kwam na een klein half uur spelen op gelijke hoogte. Bryan Linssen profiteerde van een fout van Stefan de Vrij. Na de pauze ontwikkelde Heracles een veldoverwicht. Uth zorgde voor gevaar, maar zijn schot ging net naast. In de blessuretijd van de reguliere negentig minuten leek Ruben Schaken het duel te beslissen. De vleugelspeler stuitte echter op keeper Remko Pasveer. Meteen daarna greep Erwin Mulder aan de andere kant bekwaam in.

De Vrij dupeerde Feyenoord in de noodzakelijk geworden verlenging door zijn tweede gele kaart van de avond te pakken. De Rotterdammers bleven echter met tien man overeind en verzekerden zich in de penaltyserie alsnog van een ticket voor de volgende ronde. Ben Rienstra was de eerste die miste vanaf elf meter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen