Wouters verwacht compact en 'lastig te bespelen' NEC

5 december 2013, 12:49   Bijgewerkt: 5 december 2013, 13:50

FC Utrecht en NEC bijten het spits af in de komende speelronde. Beide teams staan vrijdag in de Galgenwaard tegenover elkaar. Coach Jan Wouters van FC Utrecht hoopt dat zijn ploeg het goede resultaat van vorig weekend, toen het bij Heracles Almelo zijn eerste uitzege van dit seizoen behaalde, een vervolg kan geven.

Het goede resultaat in Almelo was belangrijk voor het team, weet Wouters. "Je kunt zeggen dat het een opluchting was aangezien we nog geen uitduel hadden gewonnen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we in onze uitwedstrijden wel de bovenste zes hebben gehad. Het programma was niet makkelijk, maar deze winst deed het hele team goed", zegt de oud-international op de website van FC Utrecht. Hij wil echter niet te veel praten over vorig weekend. "Ik ben niet iemand die hier lang bij stil blijft staan. Mijn vizier staat alweer op NEC."

Wouters zat zondag op de tribune toen NEC verrassend met 3-2 van AZ won. "In die wedstrijd zag je dat het team echt voor elkaar wilde werken", zegt de coach. "Aanvaller Alireza Jahanbakhsh viel mij op en ook Michael Higdon is een wapen. Ik verwacht een compact NEC bij ons in de Galgenwaard. Dat is altijd lastig te bespelen. We moeten met overtuiging aan de wedstrijd beginnen. Vanaf het eerste fluitsignaal geconcentreerd spelen en de afspraken die we met elkaar hebben gemaakt uitvoeren. Met het duel van vorig jaar in het hoofd (0-3 verlies, red.) weten we wat ons te doen staat. Wij spelen thuis en we willen de belangrijke punten in eigen huis houden."

Tegen NEC ontbreken aan Utrechtse kant de geblesseerden Willem Janssen, Johan Martensson, Cedric van der Gun, Marcus Nilsson en Jacob Mulenga. Yassin Ayoub, die tegen Heracles Almelo uitviel, kan wel spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen