Wouters: "Ajax de best voetballende ploeg van Nederland"

31 januari 2014, 14:25   Bijgewerkt: 31 januari 2014, 15:33

Al vier seizoenen achter elkaar heeft FC Utrecht in competitieverband thuis niet verloren van Ajax. De ploeg uit de Domstad wil die serie graag met een jaar verlengen, maar coach Jan Wouters weet dat dat niet eenvoudig gaat worden. Hij is onder de indruk van de ploeg van collega Frank de Boer.

"Momenteel is Ajax de best voetballende ploeg van Nederland. Ze raken niet snel in paniek en vinden altijd de oplossing", zegt Wouters op de clubsite. Eerder dit seizoen verloor FC Utrecht in Amsterdam met 3-0. "We speelden toen een prima eerste helft en vergaten onszelf te belonen. Vlak voor rust kwam Ajax door een fout aan onze zijde op een 1-0 voorsprong. Na rust waren we niet bij machte om terug in de wedstrijd te geraken."

Wouters hoopt dat het zondag beter gaat. Hij weet dat de wedstrijd leeft. "FC Utrecht-Ajax is altijd een bijzondere ontmoeting. Dit geldt niet alleen voor de supporters, want ook in de spelersgroep leeft deze wedstrijd."

Om een goed resultaat te behalen, moet FC Utrecht wel beter voor de dag komen dan de laatste weken. De ploeg wacht al sinds 6 december op een zege en verloor sindsdien thuis met ruime cijfers van PSV (1-5) en Feyenoord (2-5). "De ploeg heeft wat tikjes te verduren gekregen. Dan misten we een aantal spitsen, dan een aantal vleugelspelers. Het is improviseren geweest. De focus ligt nu op de belangrijke periode die voor ons ligt."

Met Mathieu Delpierre, Fernando Quesada Gallardo, Danny Koevermans en Christian Dorda legde FC Utrecht vrijdag vier nieuwe spelers vast. Koevermans en Dorda zijn niet speelgerechtigd tegen Ajax, Delpierre en Quesada mogelijk wel. Zeker is dat de geschorste Kai Heerings en de geblesseerden Dave Bulthuis, Edouard Duplan, Cedric van der Gun, Willem Janssen, Johan Martensson en Jacob Mulenga niet van de partij zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen