Advocaat: "AZ doet het laatste jaren goed tegen Ajax"

Ger
21 februari 2014, 16:55

AZ gaat zondag in de Eredivisie op bezoek bij provinciegenoot Ajax. In tegenstelling tot de Amsterdammers beleefde de ploeg van trainer Dick Advocaat deze week een plezierig optreden in de Europa League. Bij het Tsjechische Slovan Liberec werd een kleine zege geboekt (0-1), terwijl Ajax voor eigen publiek hard onderuit ging tegen het Oostenrijkse Red Bull Salzburg (0-3).

"Ik heb de beelden nog niet gezien. We hebben de band, dus dat kunnen we nog doen", zegt Advocaat op de website van AZ over het Europese duel van Ajax. "Van Salzburg weet je dat het een ploeg met veel geld is. Zij kunnen dus spelers halen die net onder de top zitten. Ze worden niet voor niets steeds kampioen. Ook op dat soort clubs haak je als Nederland dus blijkbaar af", stelt de oud-bondscoach vast. "We weten hoe Ajax speelt. Het is een vervelende ploeg om tegen te spelen vanwege hun positiespel van achteruit. Ze zijn daarmee een van de weinige ploegen in Europa die dat beheersen."

"Ajax vroeg vastzetten net als Red Bull deed? Ik zal erover nadenken. Het is voor Ajax in ieder geval een wedstrijd die ze móeten winnen omdat ze kampioen willen worden. AZ heeft het de laatste jaren goed gedaan tegen Ajax, dus we zullen zien", aldus Advocaat.

De Alkmaarders moeten het zondag wegens een schorsing zonder Nemanja Gudelj stellen. Advocaat heeft Markus Henriksen al aangewezen als de logische vervanger van de middenvelder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen