Ajax spoelt kater weg tegen mak AZ

Jw
23 februari 2014, 16:29   Bijgewerkt: 23 februari 2014, 16:38

Ajax heeft zondag een klinkende zege geboekt op AZ. De Amsterdammers, die donderdag nog klop kregen in de Europa League, waren in eigen huis veel te sterk voor de provinciegenoot uit Alkmaar: 4-0. Voor rust scoorde Siem de Jong, in de tweede helft waren Lerin Duarte (2) en debutant Ricardo Kishna trefzeker.

De ontreddering was donderdag even groot in Amsterdam toen Ajax een opmerkelijke oorwassing kreeg van Red Bull Salzburg in de Europa League. De 3-0 zege van de koploper uit Oostenrijk was niet eens geflatteerd, want de bezoekers waren in Amsterdam op bijna alle fronten de betere partij. Volgens trainer Frank de Boer was het een incident, maar dat moest dan in de competitie tegen AZ nog maar worden bewezen. AZ, de andere overgebleven Nederlandse club in Europa, boekte midweeks juist een knappe zege op bezoek bij Slovan Liberec (0-1).

AZ kwam het beste uit de startblokken en had al in de eerste minuut op voorsprong moeten komen. Steven Berghuis kreeg de bal zomaar voor zijn voeten nadat Ajax-doelman Jasper Cillessen er maar half aan zat, maar de aanvaller schoot van dichtbij hoog over. Ajax was wakker geschud, want amper twee minuten later lag de bal er aan de andere kant wel in. Na een vloeiende aanval legde de mee opgekomen rechtsback Ricardo van Rhijn af op Siem de Jong, die met een droge schuiver de score opende. Voor de aanvoerder was het zijn eerste doelpunt sinds afgelopen november.

De Boer besloot in de rust een debutant, Ricardo Kishna, een kans te geven ten koste van Bojan Krkic. Met een 'ouderwetse' linkspoot op links (Kishna) en een rechtspoot op rechts (De Sa) ging Ajax een stuk vrolijker voetballen. Een vloeiende aanval via Kishna en De Jong in de 54ste minuut eindigde bij Lerin Duarte, die met rechts aantekende voor de 2-0. Dat betekende zijn tweede doelpunt in Amsterdamse dienst.

Vanaf dat moment was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. AZ kon het niet meer opbrengen zich terug in de wedstrijd te knokken. Kishna gooide de wedstrijd definitief op slot door er op prachtige wijze 3-0 van te maken. De technisch vaardige buitenspeler dribbelde het strafschopgebied binnen en haalde verwoestend uit met links. De bal verdween via de binnenkant van de paal achter Esteban. Ajax speelde de wedstrijd simpel uit en Duarte maakte de feestvreugde in de Amsterdam ArenA nog wat groter door er, op eveneens fraaie wijze, 4-0 van te maken. Ajax is af van de Red Bull-kater en kan met een gerust hart kijken naar de topper tussen FC Twente en Feyenoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen