PSV komt slechte start in Leeuwarden te boven

5 februari 2014, 20:38

Pas voor de derde keer dit seizoen is PSV erin geslaagd om een uitwedstrijd in de Eredivisie te winnen. Op bezoek bij promovendus SC Cambuur kwam de geplaagde ploeg van coach Phillip Cocu binnen twee minuten met 1-0 achter, maar door doelpunten van Jeffrey Bruma en Jürgen Locadia pakte het alsnog de volle winst.

Een minuut of zes was de tweede helft oud, toen Jody Lukoki ontsnapte aan de aandacht van de PSV-defensie. De huurling van Ajax kon doorlopen richting het doel van keeper Jeroen Zoet en had teamgenoot Elvis Manu bij zich, die een meter of tien rechts van hem smeekte om de bal. Eén goede pass van Lukoki en Manu kon de bal in het lege doel tikken, maar Lukoki ging voor eigen succes. Zijn schot ging voorlangs, tot woede en onbegrip van Manu.

Deze 1-2 was op dat moment tegen de verhouding in, want Cambuur was met name in het eerste kwartier van de tweede helft de betere ploeg geweest. In die fase oogde PSV weer kwetsbaar, zoals het dit seizoen al zo vaak oogde. De treffer van Locadia had echter een heilzame werking. Ineens kreeg PSV controle over de wedstrijd, ineens leek het vanzelfsprekend dat PSV ging winnen.

En dat terwijl de wereld er na anderhalve minuut nog heel anders uitzag voor PSV. Een seconde of honderd nadat scheidsrechter Pieter Vink de wedstrijd op gang gefloten had, stond het al 1-0 voor de thuisploeg. Manu scoorde, hij tikte een corner van Lukoki van dichtbij binnen.

Na de 1-1 bleef PSV moeite houden met het felle Cambuur, maar na de misser van Lukoki en de treffer van Locadia kantelde het duel. PSV kreeg de wedstrijd onder controle en sleepte de zwaarbevochten driepunter over de eindstreep, al was het in de slotfase nog even billenknijpen voor de Eindhovenaren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen