Wouters beseft: "Deze wedstrijd is heel belangrijk"

7 februari 2014, 15:23

FC Utrecht wil zich zondag in Waalwijk revancheren voor de thuisnederlaag die de ploeg leed tegen PEC Zwolle (1-2). Trainer Jan Wouters beseft dat als de Domstedelingen dit soort wedstrijden willen winnen, er uit een vaatje getapt zal moeten worden. "Te vaak helpen we de tegenstander in het zadel."

FC Utrecht leek in de eigen Galgenwaard op weg naar een overwinning tegen PEC Zwolle, maar zag bij een 1-0 voorsprong Adam Sarota een rode kaart krijgen. Het was het kantelpunt in de wedstrijd en Utrecht ging alsnog onderuit. "Adam kon geen controle over de bal houden en probeerde zijn fout te herstellen", blikt Wouters terug op de clubsite. "Dit soort foutjes moeten eruit om controle over een wedstrijd te houden en deze te winnen. We geven praktisch weinig weg in de wedstrijden tegen Roda JC en Ajax, maar tegen dergelijke foutjes valt niet op te voetballen", aldus de trainer van nummer twaalf van de Eeredivisie. RKC, de tegenstander van zondag, staat veertiende met slechts twee punten minder dan Utrecht.

"Deze wedstrijd is heel belangrijk", beseft Wouters dan ook. "We moeten nu niet naar boven kijken, zo realistisch moeten we zijn. Het enige wat zondag telt zijn de drie punten en die moeten we zien mee te nemen naar Utrecht." Vorig seizoen gingen de ploeg met 4-0 onderuit in Brabant. "Destijds hadden we het duel onder controle, echter liepen wij in het mes door hun messcherpe counters. Ook dit jaar zijn zij erg sterk op eigen veld, mede door hun goede omschakeling. Met spelers als Evander Sno, Romeo Castelen en Aurélien Joachim zijn zij hierin levensgevaarlijk."

Utrecht moet het zondag stellen zonder de geschorste middenvelder Adam Sarota. Bovendien zijn Dave Bulthuis, Edouard Duplan, Cedric van der Gun, Kai Heerings, Willem Janssen, Johan Martensson en Jacob Mulenga door blessures niet beschikbaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen