Wouters: "Niet onder hoogspanning voetballen"

21 februari 2014, 14:48

FC Utrecht heeft wel eens betere tijden gekend. De Domstedelingen staan vijftiende en hebben slechts vier punten meer dan hekkensluiter Roda JC. Zondag ontvangt de ploeg van coach Jan Wouters FC Groningen, een wedstrijd waar Utrecht goede zaken wil doen in de strijd tegen degradatie.

Wouters zegt op de clubsite geen last te hebben van de degradatiezorgen. "Ik probeer daar zo min mogelijk aandacht aan te besteden, want we moeten ons focussen op de wedstrijden. Als je een goede serie weet neer te zetten in de komende wedstrijden kun je zo weer naar boven kijken. Om te beginnen moeten we zondag van eigen kracht uitgaan, want we spelen een thuiswedstrijd. Natuurlijk staat gezien de komende wedstrijden druk op de wedstrijd van zondag. De spelers moeten echter niet onder hoogspanning gaan voetballen, maar gewoon hun ding doen."

Wouters vindt Groningen een gevaarlijke opponent: "FC Groningen beschikt over meerdere spelers die het verschil kunnen maken. Filip Kostic is een gevaarlijke flankspeler met een goede individuele actie en voorzet. Ook moeten we waken voor het killerinstinct van Tjarron Chery en Michael de Leeuw. Laatstgenoemde kan mede vanwege zijn kopkracht voor gevaar zorgen", zegt de trainer, die zijn team wel vooruitgang ziet boeken. "De laatste weken is en wordt ons spel steeds beter."

Bij Utrecht keert Johan Mårtensson, die hersteld is van een enkelblessure, terug in de selectie. Dave Bulthuis, Edouard Duplan, Cedric van der Gun, Kai Heerings, Willem Janssen en Jacob Mulenga zijn niet inzetbaar voor Wouters. Yassin Ayoub en Danny Koevermans zijn twijfelgevallen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen