FIFA wijst beroep Suarez tegen megaschorsing af

10 juli 2014, 16:07

Luis Suarez lijkt de hoop op een minder zware schorsing zo goed als zeker te kunnen laten varen. De FIFA heeft donderdagmiddag via de officiële kanalen bevestigd dat het beroep van de Uruguayaan tegen de vier maanden schorsing is afgewezen.

De Uruguyaanse aanvaller werd door de mondiale voetbalbond voor negen interlands en vier maanden geschorst en kreeg daarnaast een stadionverbod en een geldboete van ruim 82.000 euro opgelegd. Dit naar aanleiding van het bijtincident, dat tijdens de WK-wedstrijd tussen Italië en Uruguay plaatsvond. Suarez zette zijn tanden in de linkerschouder van verdediger Giorgio Chiellini.

Suarez trok zich na het incident en de enorme nasleep ervan terug in zijn ouderlijk huis. Nadat hij de situatie een aantal dagen gerelativeerd had, besloot hij een brief voor Chiellini op te stellen. Hierin bood de geschorste international zijn excuses aan, die vervolgens aanvaard werden door het Italiaanse slachtoffer. "Het is allemaal vergeten. Ik hoop dat de FIFA je schorsing reduceert", sprak Chiellini, die dus ziet dat de schorsing intact blijft.

Helemaal definitief is de schorsing van Suarez overigens nog niet. De aanvaller heeft nog de mogelijkheid om naar het internationaal sporttribunaal CAS te stappen. De FIFA heeft zowel Suarez als de voetbalfederatie van Uruguay reeds op de hoogte gesteld van het afwijzen van de zaak.

De afgelopen dagen komt Suarez overigens meer in het nieuws vanwege de geruchten rondom een transfer naar FC Barcelona. De Catalaanse grootmacht zou diep in de buidel willen tasten voor de aanvaller van Liverpool.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen