Shaktar wil spelers terug: "Afwezigen zullen lijden"

21 juli 2014, 11:19
Foto: © ProShots

Voorzitter Rinat Akhmetov van Shaktar Donetsk erkent dat zes spelers van zijn club de benen hebben genomen. Alex Teixeira, Fred, Dentinho, Douglas Costa, Facundo Ferreyra en Ismaily zijn, nadat de ploeg zaterdag in Frankrijk oefende tegen Olympique Lyon, niet teruggekeerd naar het onrustige Oekraïne. Akhmetov snapt niets van deze actie en dreigt met maatregelen. "De spelers zijn hier niet in gevaar."

In Oekraïne wordt al maanden oorlog gevoerd en deze strijd bereikte vorige week een triest dieptepunt, toen boven het oosten van het land een passagiersvliegtuig uit de lucht geschoten werd. Honderden mensen, vooral Nederlanders, vonden hierbij de dood. Dit was voor Alex Teixeira, Fred, Dentinho, Douglas Costa, Facundo Ferreyra en Ismaily mogelijk de druppel die de emmer deed overlopen en de zes spelers willen niet terug naar Oekraïne, maar volgens voorzitter Akhmetov van Shaktar hebben de voetballers geen keus.

"Ik sluit niet uit dat deze spelers op korte termijn terugkeren. Doen ze dat niet, dan zullen ze daar onder lijden. Deze voetballers hebben allemaal contracten, die nageleefd moeten worden", zegt hij op de clubsite.

Akhmetov begrijpt de actie van de spelers niet. "Hopelijk laten de spelers zich niet leiden door angst en verleidingen. Vooral omdat er hier niets is, om angst voor te hebben. Onze spelers zijn hier niet in gevaar. We nemen geen enkel risico en zullen onze voetballers nooit naar risicogebieden brengen. We spelen bijvoorbeeld niet in Donetsk, hoe graag we dat eigenlijk ook willen. We spelen alleen waar dat toegestaan is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen