Dordrecht-coach Brandts: "We kunnen gewoon goed ballen"

15 augustus 2014, 13:32

Promovendus FC Dordrecht zorgde voor dé verrassing van de eerste speelronde door sc Heerenveen met 1-2 te verslaan. Een knappe prestatie, vindt ook coach Ernie Brandts. Maar hoe goed zijn team precies is, kan hij na de overwinning in het Abe Lenstra Stadion nog niet inschatten.

"Hoe goed we er voor staan, dat weet ik nog steeds niet honderd procent zeker", zegt hij in gesprek met RTV Rijnmond. De driepunter in Friesland was ook voor Brandts een verrassing, al had hij al wel het vermoeden dat zijn ploeg een goed resultaat kon behalen. "Wij gingen uit van een punt en uiteindelijk zijn het er drie geworden. Dat is een meevaller. Maar aan de andere kant is het ook weer geen meevaller, want ik weet inmiddels ook wel wat mijn team kan. We hebben snelheid en scorend vermogen. We kunnen gewoon goed ballen."

Komend weekend is de tweede test van dit seizoen, PEC Zwolle komt op bezoek. Om opnieuw te kunnen winnen moet FC Dordrecht volgens Brandts vooral beter spelen dan in het eerste half uur tegen sc Heerenveen, toen het ontsnapte aan een ruime achterstand. "Het eerste half uur werden we weggespeeld. Dat zit je dwars. Dat wil je niet meer, dat je zo lang onder druk staat. Eigenlijk wil je revanche nemen op die periode tegen Zwolle."

"Wij gaan op dezelfde voet verder als in de tweede helft tegen Heerenveen", blikt de ervaren oefenmeester vooruit op het treffen met de bekerwinnaar. "Zonder angst, spitsen inspelen, snelheid aan de buitenkanten, zorgen voor goede aansluiting en als zij in balbezit zijn zo snel mogelijk druk zetten en afjagen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen