Ten Rouwelaar: "Speciaal om dit record te breken"

8 augustus 2014, 08:02

Jelle ten Rouwelaar schrijft zaterdag, als er geen gekke dingen gebeuren, een stukje eredivisiehistorie. De doelman van NAC Breda staat tegen Excelsior voor de 205e keer op rij in de basis in een competitiewedstrijd. Hij neemt het record over van Ruud Hesp, die in het verleden 204 keer op rij aan de aftrap verscheen.

De recordreeks van Ten Rouwelaar begon op 31 augustus 2008. Sindsdien ontbrak hij niet één keer in de basisformatie van zijn club. Een bijzondere prestatie en dus is Ten Rouwelaar trots op zijn record. "Het is speciaal om dit record te breken", zegt hij bij Omroep Brabant. "Het zegt iets over mij als mens en als voetballer."

Ten Rouwelaar bereikt de mijlpaal in een thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Excelsior. Een belangrijk duel voor zijn club, weet hij. "Het mooiste zou zijn als we ook de wedstrijd tegen Excelsior winnen. Dat verhoogt dan zeker de feestvreugde. Het wordt een zware partij. Je voelt gewoon dat deze wedstrijd gewonnen moet worden. Een goede start van het seizoen is erg belangrijk. En een goede start maken we alleen als we winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen