Ziyech geeft visitekaartje af in Kuip, Feyenoord morst

15 augustus 2014, 21:55   Bijgewerkt: 16 augustus 2014, 01:30

Op de tweede speeldag is Feyenoord tegen het eerste puntenverlies van dit seizoen aangelopen. In de eigen Kuip kwamen de Rotterdammers niet verder dan 1-1 tegen sc Heerenveen, dat een half uur met een man minder speelde na een rode kaart voor Joey van den Berg. Met tien tegen elf namen de bezoekers via de door Feyenoord begeerde Hakim Ziyech de leiding, Lex Immers maakte gelijk.

Het was in de Kuip vooral de avond van de spelers die kwamen en (mogelijk) nog gaan. Opvallende afwezige aan Rotterdamse kant was Jordy Clasie. De middenvelder zat niet bij de selectie, volgens de Rotterdamse club omdat hij last heeft van een blessure aan zijn hamstring. Of een mogelijke transfer ook een rol speelde, de Oranje-international staat nadrukkelijk in de belangstelling van FC Porto, is onduidelijk.

Aan de andere kant stond Hakim Ziyech, die in de belangstelling van Feyenoord staat, wel gewoon in de basis. Bilal Basacikoglu, eerder deze zomer overgekomen vanuit Friesland, had een basisplaats bij de Rotterdammers. Het was voor de jonge aanvaller zijn eerste optreden als Feyenoorder in de Kuip en dat viel niet mee. Mogelijk door de zenuwen raakte Basacikoglu, die 3,5 miljoen euro gekost heeft, vrijwel geen bal goed.

De partij kon alle kanten op, tot scheidsrechter Liesveld na een uur rood trok voor Van den Berg. De vrije trap van Ziyech zorgde voor een onverwachte wending, maar na de gelijkmaker van Immers- een bal die van richting veranderd werd door Te Vrede- leek Feyenoord nog genoeg tijd te hebben om de overwinning eruit te slepen. In de laatste twintig minuten van de wedstrijd bleef een goal, ondanks veel dreiging en kansen, echter uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen