Amerikaanse keepster in opspraak wegens geweld

23 september 2014, 16:17   Bijgewerkt: 5 november 2014, 09:51

Hope Solo, de doelverdedigster van het vrouwenelftal van de Verenigde Staten, is op een nogal vervelende manier in het nieuws gekomen. De 33-jarige keepster, wiens overleden vader ook al de nodige problemen had in het verleden, hangt een celstraf van zes maanden boven het hoofd, vanwege twee beschuldigingen van huiselijk geweld.

Solo wordt verdacht van vierdegraads geweldplegingen. Ze zou op 21 juni flink over de schreef zijn gegaan op een familiebijeenkomst. Na een woordenwisseling verkocht ze haar zus een klap en daarna moest haar zeventienjarige neef het ook ontgelden. Ze heeft ontkend schuldig te zijn en moet op 4 november voor de rechtbank verschijnen. Wordt ze daar schuldig bevonden, dan wacht haar een gevangenisstraf van maximaal zes maanden.

"Misbruik is in alle vormen onaanvaardbaar", zegt het Amerikaans Olympisch comité over de aantijgingen aan het adres van Solo. "De beschuldigingen zijn verontrustend en passen niet bij de reputatie van sporters. We hebben gesproken met de Amerikaanse voetbalbond en verwachten dat deze actie onderneemt, als ze schuldig wordt bevonden."

Onlangs deed Solo mee aan de Amerikaanse versie van 'Dancing with the Stars'. Ze was daarnaast slachtoffer van het recente lekken van een aantal pikante foto's van celebrities.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen