Kabinet staat niet achter sportboycot tegen Rusland

5 september 2014, 11:21

Veel mensen hebben het er de laatste tijd over: een sportboycot tegen Rusland. Als het aan het kabinet ligt, dan worden de Russen 'gewoon' betrokken in alle internationale sportevenementen. Dat bevestigde minister van Sport Edith Schippers vrijdag in Den Haag. Mocht de Europese Unie besluiten om het land toch te boycotten, dan legt Nederland zich daar wel bij neer.

Europese landen overleggen momenteel met elkaar over maatregelen tegen Rusland, dat het WK in 2018 organiseert. "Als kabinet hebben we het idee dat je juist met sport een verbinding zoekt, waar politiek buiten blijft", sprak Schippers voorafgaand aan de ministerraad tegen Novum. "Maar we hechten er wel aan dat wij in Europa een lijn trekken ten aanzien van boycots, daar wordt nu over gesproken. We zullen argumenten aandragen waarom we een sportboycot geen goed idee vinden", aldus de minister van Sport.

'Eenheid in Europa' staat bij Schippers het hoogst in het vaandel. "Sport zou moeten verbroederen door alle politieke regimes, door alle politieke spanningen heen. Maar eenheid in Europa is het belangrijkste."

Donderdag gaf Oranje-bondscoach Guus Hiddink ook aan dat hij geen heil ziet in een sportboycot tegen Rusland. "Ik zou dat misbruik vinden. Als je iets wilt stellen tegenover iets afschuwelijks, dan moet je het probleem op het hoogste niveau politiek oplossen", zei de trainer.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen