De Boer telt drie 'voormalig toptalenten' bij FC Dordrecht

31 oktober 2014, 15:54

Het is zaterdag de reus tegen Klein Duimpje in de Eredivisie. Landskampioen Ajax speelt in de ArenA tegen FC Dordrecht, vorig seizoen verrassend gepromoveerd uit de Jupiler League. Maar hoewel FC Dordrecht weinig punten pakt dit seizoen, beschikt de ploeg volgens Ajax-coach Frank de Boer wel degelijk over kwaliteit.

"We vinden dat FC Dordrecht verdiend had om hoger op de ranglijst te staan. Het is een goed voetballend team met drie voormalig toptalenten", zegt de coach op de website van zijn club. Hij legt uit: "Joris van Overeem, die uit de lichting van Stefano Denswil komt, was een groot talent bij AZ. Voor Funso Ojo gold hetzelfde bij PSV, terwijl Ricky van Haaren samen met Jordy Clasie ook één van de grootste talenten bij Feyenoord was."

"FC Dordrecht was beter tegen ADO en FC Utrecht en maakte het Vitesse ook lastig. We hebben ze goed geanalyseerd", zegt hij over de prestaties van de Zuid-Hollandse ploeg in de Eredivisie dit seizoen. De Boer wil dat Ajax de wedstrijd tegen FC Dordrecht domineert. "We moeten gewoon vanaf de eerste seconden het initiatief nemen. Dat geloof en besef moeten we uitstralen en niet pas als er iets gebeurt bij de tegenstander of we een goal tegenkrijgen. Als staf hebben we daar erg op gehamerd. Vorige week zag je dat goed terug."

Wie in de spits staat bij Ajax, Kolbeinn Sigthórsson of Arek Milik, wilde De Boer nog niet verklappen. "Er zit heel weinig verschil tussen die twee, het zijn gelijkwaardige spelers. Arek manifesteert zich goed en komt eraan. Maar wij hebben ook veel vertrouwen in Kolbeinn. Hij oogt fitter dan ooit en is zeer strijdbaar", aldus de coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen