Platini pleit voor openbaren onderzoeksresultaten FIFA

2 oktober 2014, 14:02

Onlangs werd bekendgemaakt dat de FIFA de resultaten van het onderzoek naar de omstreden toewijzing van de WK's in 2018 (Rusland) en 2022 (Qatar) niet zal openbaren. De onderzoekresultaten blijven zodoende geheim en dat bracht veel kritiek teweeg in de voetbalwereld. Veel mensen vinden het onbegrijpelijk en UEFA-preses Michel Platini sluit zich daarbij aan.

Platini wil dat de FIFA de resultaten alsnog openbaar maakt. "Ik heb er geen problemen mee als de resultaten en aanbevelingen van het onderzoek toegankelijk worden gemaakt voor het grote publiek. Ik vertrouw erop dat het een goed rapport is, zolang de FIFA zich aan de ethische code heeft gehouden", sprak de Fransman.

De 78-jarige FIFA-baas Sepp Blatter, die zich officieel herkiesbaar heeft gesteld voor een extra termijn als voorzitter van de FIFA, gaf onlangs aan dat geen enkel lid van het uitvoerend comité pleitte voor openbaring van de onderzoeksresultaten. De verzoeken van veel betrokken uit de voetbalwereld werden zodoende genegeerd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen