Brandts: "Prettig als we eens op voorsprong komen"

7 november 2014, 18:51

Een week na het uitduel met Ajax staat FC Dordrecht opnieuw tegenover een topclub. De promovendus krijgt zondag visite van FC Twente. Ondanks de 4-0 nederlaag in Amsterdam heeft coach Ernie Brandts vertrouwen in de ontmoeting met de Tukkers.

"Tot de rode kaart van Josimar Lima boden we Ajax goed partij en hadden we zelfs kansen op de gelijkmaker. En zo gaat dat bij ons vaak", zegt Brandts op de clubwebsite. "We zijn grote delen van de wedstrijd dominant, maar hebben dan moeite om zelf tot scoren te komen. In Amsterdam gooide een rode kaart roet in het eten, in andere wedstrijden waren het persoonlijke fouten of een mindere fase waardoor we op achterstand kwamen. Het zou voor het vertrouwen prettig zijn wanneer we nu eens op voorsprong komen."

Daarom trainde FC Dordrecht deze week op afwerken. "Om mijn aanvallers zelfvertrouwen te geven, hebben we ze veel in 1-tegen-1 situaties gebracht en oefeningen gegeven waarin ze veel konden scoren", vervolgt Brandts. "Daarnaast blijven we veel aandacht geven aan de organisatie van het team. Daar moeten wij het van hebben. Wanneer we constanter worden en de concentratie een hele wedstrijd vol kunnen houden, dan komen ook de resultaten."

Mogelijk dit weekend al. "FC Twente speelt een ander spel dan wij", analyseert Brandts de tegenstander. "In thuiswedstrijden vind ik ze dominanter dan uit, maar ze kunnen door individuele acties toch in een keer voor jouw goal staan. Hun middenveld vind ik echt heel sterk en voorin beschikken ze over veel snelheid. Daar zullen wij negentig minuten scherp op moeten zijn."

Dordrecht mist tegen Twente, naast de geschorste Lima, de geblesseerden Giovanni Korte en Adnan Alisic. Marvin Peersman ontbrak vrijdag op de training en is een vraagteken voor zondag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen