FC Groningen dankzij vroege treffer langs NAC

2 november 2014, 20:48   Bijgewerkt: 2 november 2014, 20:57

FC Groningen heeft een zakelijke overwinning geboekt op NAC. In de eigen Euroborg betekende een zeer vroege treffer van Tjaronn Chery het verschil, in een tegenvallende wedstrijd. De goal was ook nog eens een cadeautje van NAC-zijde.

NAC Breda heeft het moeilijk. In de laatste vier competitieduels behaalden de Brabanders twee punten en kregen ze liefst veertien tegendoelpunten te verwerken. Ook in de KNVB Beker afgelopen week, tegen een kwakkelend Fortuna Sittard, had de ploeg het knap lastig. Pas in de verlenging werd de winnende treffer gemaakt (2-3). Elke wedstrijd is van levensbelang voor NAC om niet in de degradatiezone te eindigen dit seizoen.

En dan is het natuurlijk extra pijnlijk als de tegenstander er binnen twee minuten al één inlegt. Want dat gebeurde in Groningen. Tjaronn Chery, een van de weinige lichtpuntjes in de Euroborg zondag, ontving een steekpass, maar moest het proberen vanuit een moeilijke hoek. Zijn lage inzet rolde echter alsnog in het doel omdat Jelle ten Rouwelaar enorm liep te klungelen. De ervaren doelman leek de bal gewoon te keren, maar via zijn eigen lichaam werd het al heel vroeg 1-0 voor FC Groningen. 

Maar de thuisploeg wist die vurige start geen goed vervolg te geven. Het had moeite met combineren en vond niet snel genoeg de vrije man. Er werden opvallend veel fouten gemaakt, tot ongenoegen van de aanwezige supporters. NAC proefde bloed en kwam na rust iets beter in de wedstrijd. Via Mats Seuntjens, die opnieuw in de spits stond als vervanger van Stipe Perica, en Erik Falkenburg kreeg het twee één-op-één-kansen. In beide gevallen miste de overtuiging en kon doelman Sergio Padt keren.

Zeker de tweede helft was slordig. Het bracht geen spektakel en slechts enkele kansen. FC Groningen overtuigde niet voor eigen publiek, maar blijft ongeslagen in de Euroborg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen