Schreuder na moeizame zege: "Voetballend kan het beter"

2 november 2014, 09:07

Het voetbal hield zaterdagavond bepaald niet over in de Grolsch Veste, maar FC Twente wist uiteindelijk wel drie punten bij te schrijven. Dankzij doelpunten van Rasmus Bengtsson en Youness Mokhtar rekenden de Tukkers met een 2-0 eindstand af met sc Heerenveen. Trainer Alfred Schreuder was niet te spreken over het spel, maar is optimistisch gestemd richting de toekomst.

"Het was een heel moeizame overwinning", concludeert Schreuder op het digitale thuis van Twente. "In balbezit onze minste wedstrijd van de laatste weken, we speelden veel te weinig naar voren. We hadden te weinig initiatief van achteruit om het middenveld in te gaan of de spits te zoeken. We kwamen daar slecht aan toe. Je zag dat er wat angst in het elftal kwam. Het oogde slap en niet fris. Dan merk je toch dat de 120 minuten van woensdag nog in de benen zat", doelt de coach van Twente op het midweekse bekerduel tegen Go Ahead Eagles (winst na strafschoppen).

Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam Twente beter in het ritme. "Nadat we op voorsprong kwamen heb ik wel een strijdend elftal gezien. Vandaag win je op basis van mentaliteit en vechtlust. Voetballend kan het beter en daar zullen we aan moeten werken. Als ik kijk waar dit jonge elftal nu staat, kan iedereen stappen maken en dat biedt perspectief voor de toekomst. Als je bedenkt dat we 72 uur geleden nog bij Go Ahead Eagles op het veld stonden, dan is deze overwinning erg belangrijk voor ons", besluit Schreuder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen